Мокети

Дали мокетите са правилния избор за вашия дом?

Untitled design 2024 03 29T100559.715

Мокетите са предпочитана подова настилка главно за спални помещения. Те изпълняват ролята на изолатор. Тяхната функция е да предотвратяват излизането на топъл и навлизането на студен въздух в затворени пространства. Също така имат способността да изолират звука. Огромното предимство, което предоставят мокетите е страхотното усещане когато стъпвате боси. Нито едно подово покритие не може да осигури такъв комфорт. Мокетите също така са подходящи, ако живеете с възрастен родител или деца, тъй като предпазват от подхлъзване и смекчават паданията. Това също е съществено предимство пред останалите подови настилки. Ако имате колебания при обзавеждането на вашия дом и искате да научите повече информация защо мокетите са подходяща опция, продължете да четете.

Основни предимства на мокета

  1. Луксозен облик

Забелязали ли сте, че при обзавеждането на един хотел, се залага на привлекателен и отличаващ се интериор. Най-често се използва мокет за подово покритие. Те са популярни в хотелите поради няколко причини. При по-внимателно вглеждане и анализиране имате възможността да установите какъв уют придава един мокет на стаята. Също така разнообразието от комбинации от прави снопчета прежда и плътно подредени бримки му придават елегантно усещане. Удобството им се усеща при допир с кожата, главно при ходене. Някои модели предразполагат да се чувствате сякаш краката ви се носят сред облаците.

  1. Безопасност

С поставянето на мокет във вашия дом вие можете да си гарантирате безопасност и сигурност. Меката му повърхност, предпазва от подхлъзване, падане, нараняване и счупване на крайник. По този начин осигурявате сцепление на краката си.  Докато твърдите подови настилки могат да се окажат застрашаващи за физическото състояние на човек. Домашните любимци също могат да се наранят, докато играят и спринтират из къщата.

  1. Разнообразие от видове

Те са създадени, за да паснат на всеки интериор, независимо дали е традиционен, съвременен или модерен. С това разнообразие от мокети, имате възможността да изберете този, който отговаря максимално на вашите потребности и предпочитания.

  1. Топлоизолация

Когато живеете в по-студени географски области, подовата настилка, която може да задържа топлината, е огромно предимство. Мокетите са меки и топли при допир с кожата.  Обзавеждането на дома ви с това подово покритие, гарантира по-ниски сметки за енергия и отопление в дългосрочен план.

  1. Звукоизолация

В хотелите, кината и жилищните блокове обикновено използват мокети при обзавеждането, поради способността на материала да поглъща шума. В пространствата, в които има електронни уреди като телевизори, стереоуредби и други, мокетът допринася за намаляване на шума и отразения звук от гладките повърхности. Това свойство е огромно предимство пред останалите подови покрития, тъй като поверителността ви е гарантирана.

  1. Лесна поддръжка

Препоръчително е да отделите време за почистване на мокета с прахосмукачка, тъй като това ви гарантира отстраняването на всички потенциални алергени от пода и предотвратяване на респираторни проблеми.

Ходенето бос по мокета дава усещане, което никой друг подов материал не е способен да осигури. Предимствата, които има пред останалите подови настилки го правят изключително търсен и предпочитан вариант при обзавеждане.