Изкуствена трева

Предимства на изкуствената трева

изкуствена трева от Биокарпет

Когато преминавате от естествена към изкуствена морава, трябва да сте сигурни, че предимствата на изкуствената трева си заслужават този значителен преход. Независимо дали сте загрижени за продължителността на живота или поддръжката й, ние сме  тук да ви разкажем повече за ползите на изкуствената настилка.

Издържа на тежки климатични условия

Едно от най-големите предимства на изкуствената трева е, че за разлика от естествената тя не се влияе от различните метеорологични условия, Слънцето може да изсуши истинската трева, докато дъжда може да я наводни. Тъй като тя е растение, това я прави много чувствителна към околната среда. Синтетичната трева от друга страна, е изработена от изкуствени вещества, които не се влияят от тези фактори.

Без обезцветяване, плевели или кал

Както бе споменато по-горе, естествената трева е изключително чувствителна към условията на околната среда, което може да доведе до обезцветяване и изгаряне от силната слънчева светлина през лятото. От друга страна семената на тревата изискват почва, за да растат, което означава, че площите с истинска трева ще бъдат изключително кални при дъжд, което създава мърсотия и разваля естетиката на вашия двор.  Освен това плевели неизбежно ще растат в тревата , което допълнително ще допринася за и без това огромната й поддръжка. Именно затова изкуствената трева е идеалното решение. Тя не се влияе от условията на околната среда, не позволява на плевелите да растат и по нея никога няма кал.

Намалени разходи за поддръжка

Изкуствената трева не изисква почти никаква поддръжка, освен периодичното почистване и изплакване, за да се отстранят листата и натрупаните клонки и мъхчета. Това значително я различава от истинската трева, която изисква постоянно косене, засяване и поливане. Тези процеси не само отнемат много време, но и изпълнението им е скъпо за разлика от безпроблемната и безплатна поддръжка на синтетичната алтернатива.

По-ниски сметки за вода

Един въпрос, който често получаваме, е „трябва ли да поливам изкуствената трева?“ Отговорът е – не. Не е необходимо да я поливате по същия начин, по който трябва да поддържате истинска тревна площ. В крайна сметка синтетичната трева няма да изсъхне и да умре. Но… ако искате тя да изглежда добре (и да ухае на свежест), добра идея е да я поливате от време на време. Ако имате домашни любимци, те могат да я замърсяват. Затова по-точно описание би било да я почистите или измиете, вместо да я поливате. По този начин ще отстраните праха или полепите, които могат да се съберат в тревата с течение на времето. Това ще ви спести много от сметката за вода, имайки предвид колко количество е необходимо за поливане на естествената трева.

Остава зелена през цялата година

Няма нищо по-лошо от обезцветена трева в резултат на прекомерни или ограничени количества слънчева светлина, вода или домашен любимец, който постоянно тича из нея. Поддържането на естествената трева зелена за лятото е достатъчно трудно, пък да не говорим за цялата година. Създаването на идеална среда за нейния растеж е почти невъзможно, особено когато става дума за метеорологични условия, които не можете да контролирате.

Независимо дали прекомерната слънчева светлина или недостатъчното количество вода изсушава тревата, отглеждането на зелена морава е постоянно занимание. За щастие, разработихме селекция от решения за изкуствена трева, за да поддържате моравата си зелена през цялата година.

Не се изисква косене, засяване или поливане

В днешно време едва ли някой има време да инвестира в поддържането на естествената си морава. Последното нещо, което искате след дълъг работен ден, е да мъкнете тежка косачка из градината си. Косенето обаче е само част от процеса, ще установите, че непрекъснато се налага да презасявате и поливате тревата. Това отнема от вашето време, енергия и финанси. Докато при изкуствената трева, просто ще трябва да отделяте няколко минути всяка седмица, за да я почистите и изплакнете. Разликата е съществена! Синтетичната настилка е перфектната алтернатива на ежедневната грижа за естествената морава.  Тя е идеалното решение за заетите и активни хора. Вместо да изпадате в стрес от поддържането на тревната площ, можете да се насладите на свободното си време и да се отдадете на това, което ви радва и вдъхновява.  Изкуствената трева изглежда прекрасно през всички сезони на годината, запазвайки своята свежест и красота без необходимостта от поддръжка.  С нея можете да създадете перфектната градина, без усилия и загуба на време.

Свържете се с нас за изкуствени тревни площи

Ако сте били изкушени от предимствата на изкуствената морава, моля, свържете се с нас. Член на нашия експертен екип ще бъде на разположение, за да ви преведе през нашата селекция от треви, както и през процеса на инсталиране.