Килими, Интериор

Тенденции в интериорния дизайн за 2023 г.

Untitled design 2024 03 29T095827.324

Ако търсите подходящата възможност да добавите повече стил, жизненост и комфорт към вашето пространство, тази статия е предназначена за вас. Днес, ще ви представим най-добрите тенденции в интериорния дизайн за 2023 г.

Основните акценти ще са нюанси на синьото, индивидуални килими подходящи за максималисти и ефектни декорации на прозорци, които да издържат дълготрайно.

Като цяло, използвайте този списък с най-големите дизайнерски тенденции за 2023 г., включително цветове, платове и акценти, за да вдъхнете живот на собственото си пространство през следващата година. И не забравяйте, че тази прогноза не призовава да се впуснете в цялостно обновяване , ако това не е планирано към момента. Понякога най-малките подобрения в дизайна, правилната цветова палитра, мебел или декоративен акцент  са всичко, което е необходимо, за да придадете на стаята свеж, перфектен външен вид. Започнете с вашата мечтана кухня, всекидневна, спалня или всяко друго пространство, което може да се нуждае от освежаване.

Неутрални цветове

Неутралният, топъл и уютен външен вид ще бъде на мода през 2023 г. Цветовете слива и горчица ще се появяват в по-успокояващи и по-дълбоки тонове, които изглеждат сякаш са цвят, открит в природата. Хората започват да преоткриват цветовете, но не в живописните и цветни, нюанси. Те започват да ценят нюанси, които се възприемат като по-земни и успокояващи.

Сини акценти в декора

Като цяло 2023 г. ще бъде дръзка. Ултрамаринено синьото ще бъде актуалният цвят за предстоящата година. Това е ярък, супер наситен и пищен цвят. Съчетавайки дръзката тема, хората ще приветстват използването на семейни реликви , антики и други значими предмети в дома им.

Раета

Раетата ще се завърнат до голяма степен. Те са оригиналният дизайнерски елемент с висок контраст, независимо дали се използват в тапети, текстил или боя и правят несъмнено смело изявление за разлика от всеки друг модел.

Килими

Винаги ще има неутрални килими, хората започват да харесват преминаването на килимите като функциониращо подово изкуство. Тези изявени килими ще се превърнат в неизменна част от дома – форма на произведение на изкуството, което също трябва да бъде подбрано, за да създаде перфектното пространство.

Килими с по-приключенска палитра

Що се отнася до тенденциите в цветовете на килими и килими през 2023 г., дизайнерите твърдо заявяват, че са отминали дните на напълно едноцветните килими, които пасват на минималистичния, напълно изчистен  дизайн. Най-горещите тенденции за сезона са дръзките цветни пръски, както и очарователните нюанси на цвят в цвят , които се превръщат в основен акцент. Не е нужно да се чудите дълго, за да намерите идеалния цвят, просто разгледайте нашата невероятна колекция от луксозни килими вдъхновени от природата.

Абстрактни щампи

Новата тенденция на килими с шарки може да се визуализира чрез абстрактни щампи. Буквално всеки дизайн, който искате с всяка цветова комбинация, която ви харесва, колкото по-смело и дръзко, толкова по-добре. Не трябва да се страхувате да обзавеждате с богати цветови схеми и необичайни модели. Именно това прави килима или мокета уникален, а както изглежда оригиналността е търсена през този сезон.